Германия – най-добра страна , САЩ най-мощната, Канада с най – качествен живот

Германия е най-доброто място на света, САЩ е най-мощната, докато в Канада е най-доброто качество на живот, се посочва в анализа „Най държави“, представен на Световния икономически форум в Давос.

Германия е обявена за най-добрата страна на света „, отчасти поради силната икономика, мощното си икономическо въздействие в света и насочването на ключови световни въпроси, като мигрантската криза и единството на еврозоната“, се посочва в анализа.

Още пет членки на ЕС се оказаха в списъка 10 най-добри държави, а САЩ са обявени за най-мощната държава в света.

Анализирани са 60 страни въз основа на различни критерии, от жизнеспособност до икономическо въздействие.

Германия също е обявена и за най-добрата страна за предприемачество, Люксембург има благоприятни условия за бизнес, Италия е страната с най- богата традиция, а Бразилия е „топ страна“ за посещение, докато Канада оглави класацията според качеството на живот.

В списъкът с добрите страни в света, след Германия, следват Канада, Великобритания, САЩ, Швеция, Австралия, Япония, Франция, Холандия и Дания. Китай, Германия и САЩ са най-добрите страни за започване на кариера, докато Тайланд, Малайзия и Филипините са най-добрите страни за започване на бизнес.

Добрите страни в категорията за инвестиции са Индия, Сингапур и Виетнам, докато Великобритания, Канада и САЩ са обявени за най-добри държави за образование.

Най подходящи за отглеждане на деца са страните Швеция, Дания и Канада , според представеният анализа.

Анализът се изготвя от US News & World Report, консултантската къща BAV (BAV Consulting) и Университета в Пенсилвания.

Източник : makfax.com

По статията работи : Крум Пандов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *