Данните от САЩ се завръщат под светлината на прожекторите

Икономическите данни от Съединените щати се завръщат под светлината на прожекторите, след като американските законодатели се договориха за рестартиране на дейността на федералното правителство. С оглед на продължилия 16 дни административен блокаж пазарните участници ще очакват с интерес докладите за заетостта през септември във вторник и за поръчките на дълготрайни стоки в петък.

В понеделник японските власти ще публикуват данните за търговския баланс – разликата между стойността на износа и вноса.

В Германия се очакват данните за инфлацията на цените на производител – водещ индикатор за потребителските цени.

По-късно през деня Канада ще представи доклад за продажбите на едро – водещ индикатор за потребителските разходи. В САЩ пък ще бъдат публикувани данните за продажбите на съществуващи жилища.

Във вторник британските власти ще представят статистиката за публичните разходи.

В Канада се очакват данните за продажбите на дребно – правителствената мярка за потребителските разходи, които съставляват по-голямата част от общата икономическа активност.

Властите във Вашингтон пък ще публикуват данните за заетостта през септември, който първоначално се очакваха на 4 октомври.

В сряда Австралия ще публикува данните за инфлацията на потребителските цени.

Английската централна банка (АЦБ) ще представи протокола от последното си заседание с фокус монетарна политика. Очаква се документът да даде ценна информация за икономическите условия в страната от гледна точка на централните банкери.

Централната банка на Канада ще оповести решението си за основния лихвен процент. Новината ще бъде последвана от пресконференция.

В четвъртък в Нова Зеландия се очаква докладът за търговския баланс. В Китай пък ще публикувано предварителното изследване на производствената активност, изготвено от HSBC.

Евростат ще представи предварителните данни за дейността в сектора на услугите – водещ индикатор за икономическото здраве. Същевременно властите в Германия и Франция ще публикуват отделни изследвания по темата.

В Обединеното кралство се очакват данните за индустриалните поръчки. По-късно през деня отново там гуверньорът на АЦБ Марк Карни ще направи официално изявление.

В САЩ пък ще бъде оповестен традиционния седмичен отчет на първоначалните молби за помощи при безработица, както и данните за продажбите на нови жилища.

В петък Япония ще публикува данните за инфлацията на потребителските цени.

Институтът Ifo ще публикува доклада за германския бизнес климат – водещ индикатор за икономическото здраве на първата по сила икономика в еврозоната.

Британските власти ще представят предварителните данни за брутния вътрешен продукт през третото тримесечие – най-широкият индикатор на икономическата активност и водеща мярка за растежа.

В САЩ пък се очакват данните за поръчките на дълготрайни стоки, както и ревизираната статистика за потребителското доверие, изготвена от Мичиганския университет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *