Две от най-големите банки на САЩ станаха донори на оставането на Великобритания в ЕС

Американската банка с най-големи активи в Съединените щати планира да дари средства на защитниците на оставането на Великобритания в Европейския съюз, предаде „Ройтерс“.

Нейният конкурент, Goldman Sachs, вече се съгласи също да предостави безвъзмездно „значима шестцифрена сума“ на преоевропейската организация „Великобритания е по-силна в Европа“, която ще убеждава гласоподавателите да гласуват за оставане в ЕС на предстоящия референдум до 2017 г.

Според британската телевизия Sky JPMorgan също ще допринесат със „стотици хиляди паунда“ за позитивната кампания през следващите дни.

Няколко банки категорично се обявиха за оставане на Великобритания в Европейския съюз, защото напускането би се отразило негативно върху ролята на Лондон като глобален финансов център.

Все още министър-председателят Дейвид Камерън преговаря условията на членството на страната с лидерите на 27-те останали държави членки. Окончателният резултат от преговорите се очаква да бъде представен на срещата на Европейския съвет през февруари.

Базираните в Лондон JPMorgan Chase и Goldman Sachs са в топ пет на най-големите американски банки, съответно на първо и пето място според данни на Relbanks от ноември 2015 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *