Договорихме график за връщане на дълговете

„България ер“ редовно погасява задълженията си. Преди няколко дни преведохме 800 хил. лв. на летище София. На заседанието на борда на летището в сряда дори уточнихме график за изплащане на нашите задължения.

Финансовото състояние на „България ер“ не се влошава. Трудно се измерват печалбите и загубите по средата на годишния икономически цикъл поради сезонността на авиоиндустрията.

От друга страна, това, което наблюдаваме сега, е планирано преди една година. Ръководството на авиокомпанията полага огромни усилия да намали влиянието на тежкото наследство, както и да неутрализира многото неблагоприятни фактори на международната конюнктура като поскъпването на горивата и засилващата се конкуренция.

По броя на пътниците пазарният дял на „България ер“ е увеличен спрямо 2005 г. от 29,99% на 30,17%. Спадът от 1,11% на приходите за април идва от по-ниските цени, на които по принцип продаваме билетите си. Що се отнася до дълговете ни към SNECMA, то там съществуват редица спорни моменти, за чието решаване е нужно време. За това, че нещата вървят добре, говори и фактът, че „България ер“ върна от чужбина, обучи и нае над 25 български пилоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *