Етериум се възстановява след второ забавяне на финализирането на блокчейна

Един от първите, които споделиха за случилата се ситуация, беше Twitter потребител, известен като Terence.eth.

В последствие Terence.eth потвърди, че транзакциите вече са успешно финализирани и че и други клиенти работят по актуализации.

Въпреки това той предупреди, че Етериум все още не е напълно освободен от проблема, като посочи, че още не е постигнато пълно решение.

Това е второто забавяне на постигането на окончателност в рамките на 24 часа. На 11 май Етериум преживя 25-минутно забавяне при финализирането на транзакциите по първоначално неясни причини.

Основната причина за проблема беше частично установена. Terence.eth обясни, че нодовете на Етериум, използващи клиента Prysm, са се сблъскали с проблемни атестации, което е накарало клиента да консумира прекомерно много процесорна памет, което е довело до „спирала на смъртта“.

Той също така отбеляза, че повечето клиенти, с изключение на клиента Lighthouse, са податливи на подобни проблеми.

.dark-mode .read-more {background-color: #343a40 !important;}

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Парите по света „умират“ – Майкъл Сейлър

Terence.eth спомена също така, че Prysm е открил „фин бъг“, който се появява по време на ситуацията с „спиралата на смъртта“. Този бъг обаче не изглежда да е основната причина за проблема.

Superphiz, който коментира вчерашното забавяне, изрази очакване за трети инцидент и посъветва операторите на нодове да обновят хардуера си.

Важно е да се отбележи, че нито един от тези инциденти не е довел до пълно прекъсване на работата на Етериум. Блокчейнът продължава да обработва частично транзакциите, които в крайна сметка биват успешно финализирани.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *