Заради подготовката за зимата търсенето на малки кредити нараства

Покупка на климатици, зимни гуми и погасяване на стари сметки за парно са сред основните разходи, за които потребителите търсят малък банков заем, посочват от консултантския сайтwww.creditpoint.bg.

През октомври броят на запитванията за кредити на стойност между 800 и 1200 лв. се увеличава с 14 на сто. Според консултантите причината е в желанието на потребителите да покрият нужди, свързани с наближаването на зимата. Това се потвърждава и от факта, че активността нараснала още повече пред последната седмица на месеца, когато имаше силно застудяване.

„Рязкото застудяване, очакванията за тежка зима, в едно с масирани проверки за изправност на автомобилите от страна на органите на реда, стреснаха хората и те биха искали максимално бързо да извършат належащи покупки и да се подготвят за предстоящата зима“, коментира Тихомир Тошев, изпълнителен директор на Кредит Център иwww.creditpoint.bg.

Заемът се тегли в банката, в която се получава заплатата, където дължимата сума се спира автоматично и е освободена от допълнителни такси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *