Инспектори връчиха акт на Кирил Рашков в ареста

Това съобщи шефът на дирекцията Николай Ненков, цитиран от пловдивския  регионален вестник „Марица“.
До края на тази седмица служителите трябва да връчат подобни актове на още 3-ма от фамилията Рашкови. Всички те са съсобственици на имоти в общината. Рашкови ще разполагат с 14 дни да възразят на актовете, а ако нямат забележки, ще последва връчване на покана за доброволно плащане.
Сумите, които общината търси, са от 2007 година насам, но Николай Ненков не уточни размера им, тъй като бил данъчна тайна.
Кирил Рашков дължи за два имота в Пловдив 75 000 лева данък сгради и такса смет, а данъчните в града под тепетата правят ревизии на всичките му фирми, които може би ще приключат до един месец.По информация на вестника по-голяма част от дължимите суми вече е платена, като се очаква съпругата на Кирил Рашков – Костадинка да внесе остатъка тази седмица.
Същевременно жителите на Катуница подеха нови протести в знак на протест срещу бездействието на институциите и съмнението, че случаят с убития 19-годишен Ангел ще бъде потулен. Местните хора заявиха, че Катуница няма да прости за Ангел и протести ще има до навършването на 40 дни от смъртта му.  В неделя те излязоха за първи път на протест  за половин час след размириците от миналия месец.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *