Кризата захапа и Панаира

И непресъхващия оптимизъм на Международния панаир в Пловдив даде дължимото на световната криза, което беше официално потвърдено и на днешното откриване на изложението. Над 500 фирми от 21 държави са събрали ресурс и кураж да демонстрират постиженията си в спициализираните изложби за храни, мебели, строителни материали, обзавеждане на хотели и ресторанти, както и произведения на изкуството в иначе лятната „Импресия”. Участието е с около 30 на сто по-малко от предишни години, но то не е извненадващо – каза в началото главният директор на панаира Иван Соколов.
На откриването присъствуваха министрите Петър Димитров, Петър Мутафчиев, ръководители на областта и общината. Страна партньор тази пролет е Индонезия, която беше представена от министри, висши държавни служители, дипломати, представители на бизнеса. При откриването министър Димитров подчерта положителните резултати от развитието на Пловдивския панаир, неговото място в регионалната и националната икономика.
Интерес за посетителите ще бъдат кулинарното шоу, традиционните модни дефилета на производителите от системата на ТПК, различните прояви на Асоциацията на общините и др.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *