КТБ преименува „Креди агрикол България“ на банка „Виктория“

Корпоративна търговска банка АД придоби 100% от капитала на „Креди Агрикол България“ и я преименува на търговска банка „Виктория“, съобщи финансовата институция – купувач.

Днес е подписан договорът за прехвърлянето на собствеността между френската „Креди агрикол“ и КТБ. Преди това сделката беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията и от БНБ.

Първото общо събрание на акционерите избра за членове на надзорния съвет на банката дъщерята на банкера Цветан Василев Радосвета Василева, която еюрисконсулт в неговото дружество „Бромак“ ЕООД (мажоритарен акционер на КТБ АД). В надзора на банка „Виктория“ влиза председателят на управителния съвет на КТБ Орлин Русев и членът на надзора на КТБ Абдул Салам Мохамед Абдулах Ал Муршиди. Тримата няма да получават възнаграждение за дейността си до постигането на заложените в бизнес плана цели.

Банката ще има ново лого и слоган: „Партньор за Вашите амбиции“. Тя ще се специализирав обслужването на малки и средни предприятия, както и на индивидуални клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *