Кървава стрелба в Ямбол, дете загина, 2-ма ранени, един починал при катастрофа

Майка и детето й бяха простреляни пред блок 13 в ямболския квартал „Хале“ от 53-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Инцидентът е станал около 17.50 часа. Майката Ани вървяла с дъщеричката си Жаклин, когато от приближаваща „Лада“ проехтели изстрели, предаде Дарик. Пострадалите веднага са транспортирани в спешния център, но по пътя детето е починало, съобщи главният комисар на МВРКалин Георгиев, цитиран от Нова телевизия.
По първоначални данни 53-годишният Теньо Желев следобед влязъл в конфликт с вуйчо си в село Козарево и го прострелял, съобщиха от пресцентъра на МВР.
След това стрелецът тръгнал с автомобила си за Ямбол. Минавайки покрай блок 13 в кв.”Хале” стрелял по майката с детето. След това побягнал с колата – червена Лада отново към село Козарево. Веднага след постъпването на сигнала са предприети спешни заградителни действия от полицията.
Полицаите намерили мъжа, катастрофирал по пътя за селото. Теньо бил тежко ранен. Той е закаран в болница в кома и е починал по-късно, съобщи БНТ.
В болницата в тежко състояние са и простреляната 38-годишна жена и вуйчото на убиеца, а детето – момиченце на година и половина е починало от раните си.
То е било простреляно в гърдите, съобщи Фокус, като се позова на информация от Националния медицински координационен център.
БНТ съобщи, че убиецът Теньо Желев и 38-годишната жена са били съседи – живеели са в един блок, но не са били в роднински отношения.
Теньо бе член на Петдесятната църква и бе познат като ревностен християнин, изключително добър и кротък човек, каза кметът на село Козарево Димитър Нанев, цитиран от Фокус. Според кмета на Ямбол Георги Славов почерненото семейство и убиецът са се познавали много добре, тъй като живеят в един и същи вход на квартал „Хале” в Ямбол. Там убиецът Теньо Желев живеел от дълги години.
Главният секретар на МВРКалин Георгиев заяви, че причина за стрелбата срещу вуйчото на убиеца е неуредени имотни взаимоотношения. Все още не е ясно защо той е стрелял срещу майката и детето.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *