Набират се кандидати за бране на ягоди в Испания

Агенцията по заетостта набира кандидати за бране на ягоди в Испания, съобщи пресцентърът на институцията.От 16 до 18 декември тази година в Пловдив, Благоевград и София ще се организират интервюта за работа в Испания, съобщи БТА.Обявени са 155 свободни работни местав селското стопанство за бране на ягоди. Срокът за кандидатстване е 11 декември 2015 година.

Разходите за път до Испания са за сметка на работодателите, а връщането до България е за сметка на работника.Работното време е 6 часа и 30 минути на ден при шестдневна работна седмица, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия.

Предвид възможностите за настаняване,кандидатите трябва да са жени на възраст от 18 до 40 години.Трябва да имат опит в селскостопанската работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, с алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Очакваното заминаване на одобрените след интервюто кандидати е през февруари и март 2016 година.Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период от 15 дни.Кандидатите трябва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *