Най-новият смартфон на Sharp прилича на малко роботче

Най-новият смартфон на Sharp Corp. прави всичко, което потребителят може да очаква от него – от обаждания, до изпращане на текстови съобщения, пускане на имейли и нагласяне на аларми. Освен това вижда, танцува и е облечен в смокинг, пише Bloomberg.

Телефонът носи името RoBoHoN и има най-различни функции, включително дигитален асистент, гласово разпознаване, вграден проектор и четириядрен процесор. Висок е 19 см и може да ходи и говори.

Това е големият ход на Sharp за привличане на вниманието към нейното шоу за потребителска електроника в Токио. Рекламата показва как мъж се разхожда по улицата, говорейки по телефона, приличащ на човече, допрян до ухото му.

След като отчете загуба в размер на13 млрд. долара за последните четири години, Sharp търси начин да се върне към печалбата и да си върне статута в индустрията за потребителска електроника, където беше засенчена от Apple, Samsung Electronics и Sony.

Sharp, която стана известна с производството на множество неща – от първия механичен молив до телевизори и микровълнови печки, се превърна по-скоро в доставчик през последните години, за да си гарантира повече продажби. Тя започна да доставя течнокристални дисплеи за iPad на Apple.

В момента концернът поема известни рискове за имиджа си с новото си устройство. По време на пресконференцията за представяне на RoBoHoN един от присъстващите в залата избухна в смях, когато добре облечен мъж влезе в залата, говорейки по телефона, който прилича на миниатюрен робот.

Непоколебимите представители на компанията след това показаха как устройството отговаря на гласови команди за правене на селфи, а след това се накланя, за да покаже изображението на масата чрез проекта, монтиран на главата му. Телефонът може да повтаря реплики като „напомням ти да купиш паста за зъби“ и да бъде движещо се устройство за видео и разговори.

„За добро или лошо иновацията идва с известна изненада“, твърди Томотака Такахаши, който е проектирал устройството.

Базираната в Осака компания планира да изгради платформа за приложения за RoBoHoN преди пускането му на пазара през първата половина на 2016 г. и за целта търси партньори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *