Обир на 3 кг злато от ателие в Гоце Делчев

Над 3 килограма златни накити са откраднати от златарско ателие в центъра на Гоце Делчев. Обирът е станал малко след 3 часа през нощта.

Сигнал в полицията е подаден от служители на частна охранителна фирма, наблюдаваща обекта, които са пристигнали на място и са видели извършителите да бягат. Един от охранителите е произвел изстрел, но крадците са избягали, предаде БНР.

Полицията в Гоце Делчев работи по установяването на извършителите. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на 2014 година, след 16-месечно разследване, МВРразкри извършителите на въоръжен грабеж в центъра на Монтана, при който бяха откраднати 4,3 кг златни бижута.

На 22 юни 2013 г. около 11,50 часа в сградата на търговски център на площад „Алеко Константинов“ в Монтана, маскирани нападатели влязоха през аварийния изход и след заплаха отнеха от продавачите гривни, пръстени, верижки, обеци. Бижутата бяха оценени на над 180 000 лв.

След дълго разследване полицията успяда установи, че извършителите са двама столичани – на 42 и 28 години. По това време по-младият вече излежавал присъда в Централния софийски затвор за друго престъпление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *