Осигурена ли е безопасността на криптовалутите в Мечият пазар и другите традиционни пазари?

Вероятността за мечи пазар е на ниво, което не е било достигнато от 50 години насам, съобщава анонимен финансов анализатор, наречен „Game of Trades“. Според неговата графика, която е базирана на 20-периодна пълзяща средна, вероятността е в момента 0,8 пункта. Това увеличава риска от мечи пазар, който може да бъде най-тежкият от десетилетия насам.

Прогнозите на Гарет Солоуей, главен пазарен стратег на InTheMoneyStocks.com, се задълбочават в отношение на спада на пазара на акции и други активи. Той съветва инвеститорите да бъдат внимателни и готови за „зверски“ спад. Солоуей предвиди „лека“ и „преходна“ рецесия, която той определя като „захаросана“ (представена по-меко) след обявлението на Федералния резерв на САЩ.

Въпреки това, в нетрадиционните активи като Биткойн, мечият пазар изглежда официално приключен. Водещият децентрализиран финансов актив регистрира четири последователни месеца на затваряне с бича нотка, като на 28 април се видяха няколко зелени свещи.

Това движение в цените и цялостната настроение дадоха увереност на поддръжниците на дигиталната валута, които смятат, че Биткойн е предпазна мярка срещу инфлацията и го предпочитат пред конвенционалните фиатни пари. Сред тях е и известният финансов автор Робърт Кийосаки, който е познат с изключително популярната си книга „Богат татко, беден татко“. В обобщение, въпреки че рискът от мечи пазар е висок поради настоящия макроикономически климат и банковите сривове, Биткойн се очертава като обещаваща инвестиционна възможност за тези, които търсят предпазна мярка срещу инфлацията.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *