Отстреляха и шефа на полицейския синдикат

76 гласуваха „за“ отстраняването на Иван Павлов, като председател на СФСМВР и член на УС на полицейския синдикат, предаде БГНЕС.
Двама гласуваха с „въздържал се“ за отстраняването на председателя на Синдикалната федерация на служителите в МВР по време на извънредното заседание на Федеративния съвет на организацията. Освен това бяха отстранени и други трима членове на Управителния съвет на организацията – Маргарита Кротнева, Георги Кандев и Юри Александров. Всички те бяха отстранени от постовете си за доказани нарушения на устава на организацията и уронване името на синдиката.
Федеративният съвет задължи отстранените членове да сдадат документацията и вещите, които са собственост на организацията за ревизия. Пет работни дни срок дадоха на четиримата отстранени да предадат вещите и документацията, считано от датата на получаване на уведомлението за днешното решение. Ако четиримата не върнат документите вещите да бъде сезирана прокуратурата, реши още Федеративният съвет.
Иван Павлов е отказвал в последния момент планирани и уговорени прояви в средствата за масова информация и те трябвало да се поемат от други членове на ръководството на полицейския синдикат, съобщи пред членовете на Федеративния съвет Иван Савов, председател на Контролната комисия на СФСМВР. В своето експозе Савов посочи и други от нарушенията на Павлов, сред които изтичане на информация от проведени заседания на Управителния съвет към други интернет сайтове. Едно от сериозните нарушения е, че по вина на Павлов не е се е състояла среща на 26 октомври тази година в Министерството на правосъдието за внасяне на подписката в подкрепа на полицая от 9-то РУ в София и осъдените полицаи за смъртта на Ангел Димитров – Чората.
Иван Павлов е изтеглил и документите за регистрация на СФСМВР от фирменото отделение на Софийски градски съд след Националната конференция във Велико Търново. Савов коментира, че с два Управителни съвета Иван Павлов не е могъл да се сработи и изрази учудване от факта, че Павлов не присъства на днешния форум.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *