Очакванията са мечи в близък план

EUR/USD
Евро/долар се опита да достигне по-висока цена вчера, като направи връх на 1.4347, но понататъшния бичи моментум беше отхвърлен и двойката тръгна надолу, като затвори на 1.4256. На четиричасовата графика може да се види, че след пробивана възходящия клин, двойката се оттегли обратно нагоре към зоната на възходящия клин, но сега се търгува под долната му граница. Този факт може да запази мечия сценарий валиден. Също така имаме и нов мечи канал, който предполага евентуален натиск надолу. Очакванията са мечи в близък план с тест на 1.4180/50, но остават неутрални в средносрочен план. Обаче CCI току-що е преминал границата -100 нагоре на едночасовата графика, така че е възможен натиск нагоре с тест зоната на съпротива 1.4290. Пробив над това ниво ще бъде разгледано като край на мечия сценарий и ще доведе до бъдещ бичи моментум с нов тест на 1.4350. Днес вниманието на пазарните участници е насочено към Nonfarm Payrolls и нивото на безработица в САЩ.
GBP/USD
GBP/USD се опита да достигне по-висока цена вчера, като направи връх на 1.6412, но бичия моментум беше ограничен и цената затвори на по-ниско на 1.6330. На четиричасовата графика може да се види, че мечия канал и тренд линията беше пробита нагоре, сочейки потенциален край на мечия сценарий, но цената се оттегли на по-ниски нива и сега се бори около зоната на тренд линията и може да направи опит за връщане обратно в мечия канал. Технически, ако цената успее да се задържи над тренд линията и остане извън мечия канал може да имаме движение нагоре към 1.6500, но ако цената се върне в канала и под тренд линията , тогава мечия сценарий ще остане валиден с нов тест на зоната на подкрепа 1.6110. CCI току-що е преминал границата 100 надолу на четиричасовата графика, определяйки потенциален натиск надолу с тест на подкрепата 1.6250. Непосредствена съпротива има на 1.6412 (вчерашния вр ъх).

USD/JPY
Долар/йена направи корекция нагоре вчера. Зоната на 91.80 се оказа добра подкрепа за тази фаза. На едночасовата графика имаме нещо интересно и доказателство как японските свещи могат да бъдат полезни. Може да се види, че мечия моментум започва след като на графиката се появява формация «изгряваща звезда» след известно бичо движение, определено от възходящия канал. По-късно мечия моментум е спрян от друга формация на японските свещи «чук» преди да направи възходяща корекция. Очакванията са бичи в близък план с тест на 92.93 и 93.25, но трябва да видим този бичи моментум само като корекция на основния мечи тренд. Непосредствена подкрепа остава на 91.80.
USD/CHF
Долар/франк направи нерешително движение вчера. Двойката се опита да достигне по-ниска цена, като направи дъно на 1.0544, но понататъшния мечи сценарий беше отхвърлен и двойката тръгна нагоре и затвори на 1.0617. На четиричасовата графика може да се види, че двойката все още е заключена в рейндж между 1.0715-1.0540. Пробив на тази рейнджова зона ще даде по-ясна посока.

Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *