Песимизъм сред криптоинвеститорите от институционални организации

Според последния седмичен доклад за потоците на фондовете за дигитални активи на CoinShares, институционалните инвеститори са разтоварили $54 милиона в крипто пазара през миналата седмица, като значителна част от изходящите потоци произхождат от държави извън САЩ.

CoinShares отбелязва, че инвестиционните продукти за дигитални активи са претърпели изходящи потоци в размер на $54 милиона през миналата седмица, отбелязвайки трета поредна седмица на негативни настроения към този клас активи.

По-голямата част от регионалните изходящи потоци се дължат на Германия и Канада, съответно с $27 милиона и $20 милиона.

Най-голямо въздействие от тези изходящи потоци се наблюдава при Биткойн (BTC), водещата криптовалута, като по данни на CoinShares бяха продадени общо $32 милиона.

CoinShares разкри, че през предходната седмица Биткойн е претърпял отлив в размер на $32 милиона. Макар че настроенията в Съединените щати се подобриха значително, което доведе до входящи потоци в размер на $18 милиона, бяха регистрирани и най-високите седмични изходящи потоци от къси позиции в Биткойн в историята, възлизащи на $23 милиона.

CoinShares подчерта, че алткойн инвестициите демонстрираха необичайно ниско ниво на активност. Етериум (ETH), известен алткойн и платформа за смарт договори, претърпя изходящи потоци в размер на $2.3 милиона, с което от началото на годината те достигнаха $26 милиона.

Въпреки това, инвестиционните продукти с множество активи получиха приток от $100,000. Единственият самостоятелен алткойн, който привлече входящи потоци, беше Solana (SOL).

От CoinShares съобщават, че Solana е единственият алткойн, при който се наблюдава някаква активност, с приток от $3.4 милиона, което бележи втората по големина сума за последните 12 месеца.

Освен това CoinShares заяви, че в сегмента на блокчейн акциите са преобладавали слаби настроения, което е довело до изходящи потоци в размер на $7.3 милиона през миналата седмица.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *