Петролът се понижава след данните за запасите в САЩ

Цената на суровия петрол отбеляза понижение днес по време на европейската борсова сесия в резултат на изнесените вчера данни за запасите на петрол и петролни продукти в САЩ за изминалата седмица.

Фючърсите на суровия петрол с доставка през февруари регистрираха понижение от 41 цента до ниво от 63.31 долара за барел.

Понижение отбелязаха и фючърсите на петрола тип брент, загубили 0.35 долара от стойността си до ниво от 62.88 долара за барел.

Запасите от петрол в САЩ за изминалата седмица отчетоха понижение с 6.3 млн. барела при прогнози за спад от 1.8 млн. барела.

Повишение с 1.2 млн. барела обаче са регистрирали запасите на дестилирани горива за седмицата до 15 декември при очаквания за спад. Ръст от един милион барела са отчели и запасите на бензин.

По-рано през седмицата петролът поскъпна до близо 64 долара за барел с доставка през декември заради приетото решение на страните от ОПЕК да намалят производството си с 500 000 барела, в сила от първи февруари следващата година.

Това бе поредното решение за съкращаване на производството на картела, след като през октомври страните членки се споразумяха да го намалят с 1.2 млн. барела от първи ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *