• slot pulsa/
  • Преглед на печата – Финансови новини

    Преглед на печата

    Целта е по-добър шанс за ограмотяване на максимален брой деца от ромския етнос, за да не станат клиенти на пазара за безработни и за социални помощи. Министерството ще организира курсове за обучение на родителите, за да ги убеди да пускат децата си в „българско“ училище.
    24 ЧАСА публикува ценоразпис на незаконните „услуги“, осигурявани от служители на МВР. Вестникът се позовава на „стотиците сигнали за корумпирани полицаи, които се разследват в момента“. От тях излиза, че най-тлъстите рушвети плащат пияните шофьори. Ако бъдат хванати, тарифата да се отърват е между 2 и 3 хиляди лева. До 5 хиляди лева се плащат за изнасяне на информация по разследване срещу бандити. „Удряме ятаците на наркодилъри и сутеньори“, предупреждава шефът на отдела „Вътрешна сигурност“ комисар Румен Ганев от страниците на тиражния вестник.
    „Човек на Красьо избира прокурори“. Това според СТАНДАРТ е акцентът от поредното заседание на Висшия съдебен съвет. Съветът реши да включи Андрей Атанасов в атестационните комисии за избор на ръководители на специализирания съд и прокуратура. Андреев бе освободен от поста апелативен прокурор в Пловдив заради контакти с бизнесмена Красимир Георгиев, сочен за лобист в съдебната система, припомня вестникът.
    Управляващото мнозинство се крепи в парламента чрез изнудване на независими депутати, твърди ДУМА. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов държал въпросните депутати, като лично спрял разследвания срещу тях. Повечето от делата били свързани с източване на ДДС. Левият вестник основава твърденията си на „разкритие“, направено вчера от тъмносиния лидер Иван Костов.
    СЕГА бие тревога с информацията, че „държавата подготвя брутално пренареждане в транспорта“. Повод за безпокойството на вестника даде изявление на ресорния министър Ивайло Московски. На кръгла маса, свикана по повод катастрофата на магистрала „Тракия“, Московски заяви, че ще бъде обсъдено прелицензиране на превозвачите. „Безпрецедентната мярка“ ще засегне над 1 700 фирми за пътнически превоз, ще изхвърли от пазара част от тях, ще увеличи цената на билетите и ще ограничи транспорта до селищата, които не са атрактивни за големите превозвачи, предупреждава СЕГА.
    Не става дума за премахване на превозвачи с по-малък брой коли, а за тяхното окрупняване на регионален принцип. Така ще е сигурно, че всички ще се подчиняват на едни и същи правила за технически контрол, твърдят представители от автобусния бранш, цитирани от МОНИТОР.
    Международната енергийна агенция започна безпрецедентна акция срещу ОПЕК и спекулантите, пише ДНЕВНИК. Агенцията обяви в четвъртък, че отваря петролните си резерви, за да успокои цените на черното злато. Решението дойде, след като картелът на износителите отказа да увеличи добивите. Цените на петрола веднага тръгнаха надолу. Поевтиняването трябва да се пренесе и за горивата със закъснение от няколко дни, отбелязва ДНЕВНИК.

    Финанси

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *