Преглед на печата

България, Латвия, Литва и Естония, които са най-бедните страни, ще бъдат и най-големите нетни получатели от бюджета на Евросъюза, като процент от брутния национален доход, пише по темата Класа, като цитира думи на еврокомисаря по бюджета и финансовото планиране Янош Левандовски.
Държавата и общините са сключили обществени поръчки за двойно повече пари през първите шест месеца на годината, пише Дневник. Причина за повишението е активизиране на европроектите.
ГЕРБ внезапно отложи спецсъда срещу мафията за догодина, пише Сега. Вчера стана очевадно, че основният проблем на спецсъда са хората, които трябва да правораздават там. За местата има малко кандидати и повечето са от районни съдилища и прокуратури, където магистратите са с най-малък опит, коментира изданието.
Счетоводителите стават къртици на ДАНС, пише Стандарт. Счетоводните компании ще трябва да докладват на дирекция „Финансово разузнаване“ към агенцията за национална сигурност, ако имат съмнение за нечисти сделки при оформянето на документите, гласят промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари.
Законови промени дават на обществените медии варианти за допълнителни приходи, отбелязва вестник Пари. Промени в Закона за радиото и телевизията разрешават на БНР и БНТ да предлагат продуктово позициониране в своите продукции.
На първо четене мина и корекцията в текста, който регламентира технологията, чрез която се излъчват програмите на БНТ и БНТ, допълва Дума. Така се създава възможност да се осигури достъп до програмите, независимо от използваната технология, като средствата за изпълнението на тази дейност ще се осигуряват от държавния бюджет.
Премиерът Бойко Борисов има намерение да превърне Черноморието в адриатически рай, пише Новинар. След посещение в Черна гора Борисов сравни тамошните курорти с българските и обяви, че до 10 дни ще се срещне с жителите на Несебър, за да обсъди как може и нашите черноморски градчета да станат като черногорските.
Чиновнически гаф спира наши ученици от възможността да продължат висшето си образование в чужбина, е показала проверка на Монитор. Броени дни преди изтичане на сроковете за кандидатстване в Германия документите на ученици от столичното 31-во училище „Иван Вазов“ не са легализирани от просветното министерство. От ведомството са обещали да издирят виновника за неразборията.
Студентка се жалва, че заместник-шефът на окръжния съд в Перник Виктор Георгиев блудствал с нея на разгулен купон във вилата си, пише 24 часа. Ден след това момичето оттегля жалбата, като казва, че всичко е било доброволно, а полицаи виждат, че пред сградата я чака съдията. За случая вече е бил уведомен Висшият съдебен съвет.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *