Преглед на печата

„Свинският грип може да се окаже грандиозна корупционна афера“, пише на първа страница вестник СЕГА. Причината за преувеличената реакция на света към не толкова опасния грип е успешна пи ар кампания, в която много учени и представители на Световната здравна организация са укривали, че получават пари и от големи фармацевтични компании.
В интервю засъщото изданиеевродепутатът от Синята коалиция Надежда Неински заявява, че подкрепя настоящия лидер на СДС Мартин Димитров седмици преди вътрешнопартийните избори на партията.
На цяла страницаДУМА помества анализ преди изборите в СДС, озаглавен „СДС търси нова физиономия“.
Дни преди конгреса на НДСВ Даниел Вълчев заявява в интервю за ТРУД, че следващият лидер на партията трябва да бъде избран с тайно, а не с явно гласуване. Според бившия вицепремиер, през последните 20 години страната ни за втори път е в ситуация, в която статуквото е объркано и не знае какво прави.
Вестникътпоместваисвоите прогнози за състава на бъдещата Еврокомисия, в която ще има 9 жени и 18 мъже. Румяна Желева вероятно ще стане комисар по междуинституционалните връзки и комуникацията.
ОтМОНИТОР научаваме, че Христо Ковачки е фалирал още една мина. Олигархът води ТЕЦ „Бобов дол“ към банкрут, пише вестникът.
Здравната каса е ощетила всички болни от хепатит, съобщава в интервю засъщотоизданиеизпълнителният директор на Центъра за защита правата на здравеопазването Асен Георгиев.
ВестникКЛАСАинформира, че спедиторската фирма БДЖ СПЕД източва железницата ни и генерира нелоялна конкуренция, защото същевременно е част от дъщерното дружество на държавния превозвач „БДЖ товарни превози“.
24 ЧАСАпомества репортаж от Варна, в който се казва, че след посещението на земеделския министърМирослав Найденовна рибния пазар в града, на сергиите отново се е появил незаконно уловен калкан.
Председателят на Центъра за икономическо развитие Георг Прохаски пъкзаявява в интервю за вестника, че е важно да издържим в кризата в следващите 6 месеца.
СТАНДАРТ излиза с водещо заглавие „Хиляда лева за развод“. От вестника са изчислили, че след облагането с ДДС на адвокатските услуги от догодина, защитник при развод ще струва 1000 лв.
Водещото заглавие на финансовия всекидневникПАРИ е „Общините минават на командно дишане“. Собствените приходи и бюджетните средства на местната власт се свиват, посочва изданието.
Председателят на Апелативния съд в Пловдив Георги Чамбов съобщава в интервю за НОВИНАР, че има бум на дела за данъчни измами и престъпления по служба.
Докато финансовото министерство и частниците обсъждат да се продава или не фондовата борса в София, обемите на търговията на нея може скоро да поставят въпроса ще има ли какво да се предлага на инвеститорите за продан, коментира журналистът отДНЕВНИК Чавдар Първанов. В този дух са коментарите както на читатели, така и на експерти по изказаната вчера от Симеон Дянков идея Българската фондова борса да бъде приватизирана до месеци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *