Преглед на печата

Всички централни всекидневници поместват репортаж от изпращането на Петър Слабаков. Над 300 роднини и приятели дойдоха на поклонението в църквата „Свети Седмочисленици“, отбелязват вестниците.

„Вече сме в рецесия“, съобщава на първа страница „Труд“, позовавайки се на директора на Националния статистически институт Мариана Коцева. Според нея, интересното за ситуацията у нас е, че няма рязко увеличаване на безработицата.

Финансови експерти съветват чрез страниците на „Труд“ да се купуват недвижими имоти, защото цените на апартаментите са стигнали нива, изгодни за купуване, и до края на годината на се очаква нов спад.

Президентът на КНСБ д-р Желязко Христов уверява в интервю за „Класа“, че България не е катастрофирала икономически и финансово и че за първите 4 месеца имаме излишък от 600 милиона лева.

„Дневник“ цитира подуправителя на Международния валутен фонд Джон Липски, според когото все още има възможност глобалната икономика да се влоши, но през следващата година тя ще отчете ръст.

Социологът Андрей Райчев обаче предупреждава в интервю за финансовия всекидневник „Пари“, че кризата тепърва идва.

Светослав Терзиев помества във в. „Сега“ коментар на тема „Кой ще реши казуса „Борилски“ – България или Франция? „. Българският съд плучи последен шанс да докаже, че е компетентен и независим, допълва Терзиев.

Също в „Сега“ е поместено най-старото годишно изследване на базиран в Швейцария институт за конкурентноспособността на икономиките. В тази класация страната ни е на 38-мо място сред близо 6 държави, оценявани по 300 критерия.Оказва се, че България е по-привлекателна за чужди инвестиции от Италия и Испания.

Основната тема на „Новинар“ е информацията, че само за месец 11 души са се отказали от купените на лизинг луксозни автомобили с цел намаляване на разходите до минимум.

На първата си страница „24 часа “ помества предупреждението на директора на застрахователна фирма Румен Янчев, че застрахователи с мобилни групи тормозят шофоьори по пътищата на страната.

Изданието помества и снимки на Ангелина Димитрова, вдовицата на Константин Димитров-Самоковеца, придружаващи информация за предявеното й обвинение в контрабанда и пране на пари. Според вестника, Димитрова така се е разхубавила, че може да спечели титлата „Мисис Подсъдима“.

„Стандарт“ ни информира, че министърът на правосъдието Миглена Тачева ще предложи да отпадне от законодателството ни най-тежката у нас присъда доживотен затвор без право на обжалване, защото, според нея, това е равносилно на смърт.

Водещата тема в „Монитор“:“След промени в наказателния кодекс режат мераците на братя Галеви за парламента“. Това ще стане, ако депутатите успеят да приемат предложението на прокуратурата хора, срещу които се води разследване, да бъдат лишени от право да се кандидатират за властта.

„Дума“ информира, че 16 на сто от всички европейци познават бедността. Данните са на Еврокомисията, оповестени по време на осмата годишна среща на хората, живеещи в бедност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *