Преглед на печата

Изписано е на фона на снимка на френски изстребител „Рафал“, който участва в първите удари срещу Либия. Под заглавие „Отиваме ли там?“ Труд предлага мненията на трима политици: „Даваме самолети с медици при нужда“, казва председателят на парламентарната комисия по отбрана Доброслав Димитров; „Може да пратим една фрегата“, казва военният министър Аню Ангелов; „Няма да участваме в бойни действия“ е мнението на външния министър Николай Младенов. В рубриката „Позиция“ на първа страница Труд посочва, че политиците ни говорят разнопосочно за войната, а е толкова просто – командирът събира отбора, сядат, обсъждат, решават и после един говори“, пише в коментара.
„Удариха!“ пише ударно 24 часа и допълва: „В 18.45 ч. френски изстребител нанесе първия удар в Либия – унищожи танк на режима“. „Няма да използват наши бази, летищата ни не са подходящи“, цитира вестникът думи на министър Аню Ангелов.
„Изстребители атакуват танкове, спират клането в Бенгази“, пише Стандарт под заглавие „Френски огън срещу Кадафи“. Вестникът посвещава на темата втора и трета страница и предлага графика на силите на коалицията, която действа срещу полковник Кадафи.
По повод ядрения инцидент в Япония 24 часа съобщава, че АЕЦ „Фукушима“ изхвърлила 10 пъти по-малко радиация от „Чернобил“. „В най-лошия случай разреден облак ще дойде за 20 дни“, казва в интервю проф. Радостина Георгиева – директор на Националния център по радиобиология и радиационна защита.
„Радиация във водата на Токио, заразени са мляко и спанак. Охлаждат ядрените реактори, опасността намалява“ – тези акценти избира Труд от последното развитие на обстановката в Япония.
„Каним 200 хиляди японци“, пише Стандарт и допълва, че кметове се карат за бежанци. „Решаваме в четвъртък, обеща Симеон Дянков“, отбелязва вестникът.
24 часа съобщава данни, изнесени в парламентарната здравна комисия от депутат от ДПС, според които жителите на Нови пазар могат да разчитат на 22 лв. годишно за болнично лечение, докато в София на човек се падат 269 лева. В блицинтервю за вестника здравният министър коментира, че е гарантирана равнопоставеност в достъпа до здравеопазване. „Всеки човек може да отиде в университетска клиника и това ежедневно се случва“, казва министърът.
„Не се срамувам от нито една своя песен“ – под това заглавие Труд публикува интервю с Кирил Маричков от „Щурците“. Както обикновено в неделя, вестниците предлагат интервюта със звезди от шоубизнеса и редица забавни четива за свободното време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *