Привличат клиенти с отстъпки и реклами

Големите играчи търсят различни варианти, за да пробият на силно конкурентния пазар. Когато „Хит“ отвори врати, предложи на клиентите от по-отдалечените квартали на столицата безплатен транспорт. Тогава автобуси на компанията пътуваха от „Люлин“ до „Младост“. Няколко месеца по-късно, когато стартира вторият магазин от веригата, автобусите се пренасочват за лов на клиенти от други квартали.

„Кауфланд“ пък лансира мотото си за по-ниски цени. Хипермаркетът обещава, че ще върне разликата в парите, ако купите по-евтино дадена стока от друг магазин. За привличането на купувачи „Кауфланд“ използва и ситуации от всекидневието. Така например, ако и вие, и съпругата ви сте купили стек минерална вода, може да върнете стоката, а срещу парите си да купите друг продукт или да ги получите обратно. Обслужването е едно от най-важните условия, за да се връщат пак клиентите, твърдят експерти. Затова в „Кауфланд“ правят отстъпки, ако чакаш дълго на опашката пред касите. Но пък и не пускат много хора накуп в магазина, коментират клиенти.

„Да се пазарува си струва“, отговарят от „Билла“. Веригата залага на по-ниски цени през уикенда. Австрийската фирма използва в стратегията си и най-новите тенденции при аранжирането на стоките. В най-новия обект на компанията клиентът минава първо през сектора с пресни плодове и зеленчуци, след това – през млечните продукти, рибата, месото и едва тогава идва редът на всички други стоки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *