Приключи проект за културно-исторически маршрути в Пловдив

На фона на античния Одеон кметът Славчо Атанасов представи финалния етап от реализацията на проекта „Културно-исторически маршрути в Пловдив“. Пътекитеса три – Античен свят, Късно Средновековие и Възраждане, и включват 24 обекта,паметници на културата.

Трите маршрута, всеки в различен цвят, са с начало Туристическия информационен център до пощата. Има и специално издадена карта, която указва маршрутите и обектите по тях. Тя е предназначена както за чуждестранните туристи, така и за българските. Всеки обект е снабден с табела на български и английски език.Символите, които обозначават всеки един от обектите от даден период, се ползват в целия свят.
По протежение на маршрутите са поставени и по-малки табели, които указват посоката на пътя, който сте избрали да следвате. Проектът „Културно-исторически маршрути“ е на стойност 36 хиляди лева и е начало на амбициозна стратегия за развитието на туризма, която си поставя община Пловдив.Днес ресорният заместник-кмет Георги Шопов е представил пред своя началник мащабен проект за реконструкцията и съхранението на Стария Пловдив, както и за развитието на туризма в резервата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *