Проспектът за увеличението на капитала на „Химимпорт“ влезе в КФН днес

Проспектът за публичното предлагане на акции от увеличението на капитала на Химимпорт е внесен днес в Комисията за финансов надзор за потвърждение. „УниКредит Булбанк“ e водещ мениджър по увеличението, а „Централна кооперативна банка“ е комениджър.

„Химимпорт“ ще увеличи капитала си до 150 млн. лева чрез издаването на до 20 млн. нови обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка. Решението беше взето на управителния съвет и потвърдено от надзорния съвет в края на юни тази година. Според решението на управителния съвет IPO-то ще се счита за успешно при издаване на минимум 10 млн. нови акции. Това е минималният брой нови акции, предлагани за записване.

Средствата, постъпили от увеличенето на капитала, ще бъдат използвани за финансиране на инвестициите и дейността на дружества от групата на Химимпорт.

Увеличението на капитала на Химимпорт е петото публично предлагане, на което УниКредит Булбанк е избрана за водещ мениджър тази година, съобщават от банката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *