Риск за финансовите пазари: Предстоящата кредитна криза застрашава доверието

Той отбеляза, че вярата в „липсата на приземяване“ или „мекото приземяване“ напомня на героя за надмощието, което често води до неговата гибел.

Предупреждението на Бригдън за самодоволството на финансовите пазари

Бригдън вярва, че хората са станали самодоволни, и се позова на повишенията на лихвените проценти с 400 базисни пункта, стабилния пазар на акции и високите приходи на предприятията, които ги правят да се чувстват непобедими.

Той обаче предупреди, че паричната политика работи със закъснение и скоро ще започне да действа.

Бригдън прогнозира, че пазарите все още не са усетили пълното въздействие на срива на SVB и последвалата зараза.

Въздействието на срива на SVB върху крипто банковия сектор

Банките, които подкрепяха криптовалутите, като SVB, Silvergate и Signature, преживяха значителен спад, отчасти поради внезапното увеличение на лихвените проценти на Федералния резерв, което доведе до огромен дисбаланс във финансовите им отчети.

Бригдън смята, че проблемът с кредитната криза не засяга само крипто банковия сектор, а засяга всички пазарни сегменти. Това поставя крипто банковия сектор в уязвимо положение. Предстои да видим през следващия месец дали ще бъде разкрит истинският мащаб на ситуацията.

Той сподели, че кредитните цикли водят икономическия цикъл и че идеите за липса на кредитен цикъл са смешни. Въпреки усилията на Федералния резерв да избегне въздействието, Бригдън твърди, че тласъкът напомпва инфлацията и според него няма по-голямо доказателство, че фундаменталните фактори не са от значение, когато става въпрос за цените на активите, от COVID.

Мнението на Бригдън за кредитните цикли и банковата система

Той твърди, че банковата система работи измамно, като отпуска повече пари, отколкото има в наличност, за да се изплати на вложителите.

Когато централната банка повишава краткосрочните лихвени проценти и кривата на доходността се изравни, банките се затрудняват да отпускат изгодни заеми, което намалява маржата на печалбата им.

Това от своя страна предизвиква кредитен цикъл, който затяга кредитирането и може да доведе до замразяване му. Банките се въздържат да поемат риск поради недостатъчното възнаграждение, като по този начин затягат кредитния цикъл.

Бригдън смята, че сривът на SVB се е случил още преди да настъпи и че имаше водещи индикатори, които го предсказваха. Той предупреди, че рискът от срив все още е налице.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *