Само един заложник е останал в клона на „Инвестбанк“ в Сливен

.В момента продължават преговорите между служителите от министерството и похитителя. Важно е, че той не е упражнявал абсолютни никакви насилствени действия спрямо похитените, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и допълни: „Това ни дава основания да считаме, че случаят ще приключи по възможно най-добрия начин без жертви“.
Повече от 16 часа продължава заложническата драма в клона на „Инвестбанк“ в Сливен. Драмата започна вчера в 16 часа, когато въоръжен мъж нахлу в офиса на „Инвестбанк“ в Сливен с цел въоръжен грабеж. Малко след това около сградата проехтяват изстрели. Ранен е един от охранителите на клона – Станчо Станев, който по-късно е опериран и е в тежко състояние в областната болница. Служителките на банковия клон, 6-7, остават вътре в офиса като заложнички.
Малко по-късно след 22 часа една от тях, Радина, е освободена. Към 4.15 часа сутринта са освободени други две заложнички – Мими Величкова и Ивелина Тенева. Те са излезли в сравнително добро състояние, като Ивелина, по разказа на нейния съпруг, е имала лека криза от преживения шок и й е дадено успокоително от медицинските лица, които са били наблизо.
Междувременно състоянието на 42-годишния охранител, прострелян при нападението срещу клона на „Инвестбанк“, бе стабилизирано след 5-часовата хирургическа операция, съобщиха за „Хоризонт“ от реанимацията на Сливенската болница. Станчо Станев е с тежка кръвозагуба, в следствие на полиорганна травма. Засегнати са белият дроб, стомахът, коремните органи. Далакът му е отстранен. Директорът на Сливенската болница д-р Петров заяви пред наш репортер, че е оптимист за възстановяването на ранения.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *