Световната икономика е на ръба на колапса: Инвеститор изпраща тревожно предупреждение.

В скорошно интервю за Stansberry Research, Домен изрази загриженост относно последните банкови фалити в САЩ и Швейцария, като твърди, че това е само върхът на айсберга.

Той смята, че пазарът на деривати се е насочил към сеизмичен срив и че зашеметяващите 1.6 квадрилиона деривати в международен мащаб са напълно нерегулирани.

Домен прогнозира, че Федералният резерв ще напечата трилиони долари в опит да стабилизира пазарите, но това няма да е достатъчно, за да се предотврати икономически срив, по-лош от Голямата депресия.

Той цитира десетилетия на системни рискове на пазара на деривати като доказателство, че тази криза се е натрупвала в продължение на години.

Домен критикува плановете на президента Байдън да удвои данъчната ставка върху капиталовите печалби, като твърди, че това ще обезкуражи инвеститорите да създават предприятия и в крайна сметка ще доведе до по-малко възможности за работа.

Той вярва, че златото в крайна сметка ще се превърне в сигурно убежище, но предупреждава, че инвеститорите трябва да бъдат предпазливи, тъй като преди това може да настъпи значителна корекция.

В заключение, Домен прогнозира мрачна картина за бъдещето на американската и световната икономика, предупреждайки, че банковата криза далеч не е приключила и че пазарът на деривати се е насочил към сеизмичен срив.

Той смята, че опитите на Федералния резерв да стабилизира пазарите ще бъдат недостатъчни, за да се предотврати икономически срив, по-лош от Голямата депресия и предупреждава, че инвеститорите трябва да бъдат предпазливи, когато става въпрос за злато.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *