Световният лидер в областта на климатиците откри представителство у нас

Американската компания „Кериър“, която е световен лидер в производството на отоплителни, вентилационни и климатични системи, откри първото си представителство в България.

Кериър има световни продажби в размер на 12,5 млрд. долара за 2005 г. В България оборотът й възлиза на около 2 млн. евро, каза за Investor.bg Георги Сечков, търговски мениджър на “Кериър България”. За тази година се очаква значително по-силно представяне на българския пазар.

„Откриването на представителство в България е важна крачка за нас. Ние отдавна работим на този пазар и имаме стабилни позиции, но съм сигурен, че сега – с откриването на първия ни офис в страната – ще можем да ги затвърдим”, коментира Атала Муслех, регионален мениджър на групата за Балканите.

През последните години “Кериър”, която притежава бранда Toshiba за целия свят в частта й за климатични инсталации, оборудва с климатици Летище София, Ръководство “Въздушно движение” и новия търговски център зад хотел “Хилтън”. С вентилационни и климатични системи на компанията са и сградите на Народното събрание, правителството и президентството.

Компанията е създадена през 1915 г. в Ню Йорк от д-р Уилис Кериър, изобретател на първата климатична инсталация в света (1902 г.). Оттогава Кериър е развила световна мрежа от свои и независими търговски представителства в над 170 страни и има приблизително 45 хил. служители.

Освен със 78 производствени съоръжения по целия свят, „Кериър“ разполага и с центрове за развитие и проучвания. В тях са открити и разработени множество проекти, сред които първата домашна климатична система (1914), първата центрофужна климатична система (1922), първото климатично устройство за градски транспорт (1937), ComfortChoice (SM), първият Интернет термостат (2001) и много други иновативни решения.

Устройствата на компанията пазят от атмосферните влияния Александрийската библиотека в Египет, Сикстинската капела във Ватикана, наследството на Джордж Вашингтон в имението Мон Вернон, 500-годишната мумия, открита в Перу. Техни инсталации са монтирани на Сингапурското летище – Чанги, с над 20 милиона пътници на година, в испанската опера Teatro Real в Мадрид, в музея “Капитолия” на прословутия Капитолийски хълм в Рим и в още много други обществени и културни сгради.

Нели Минчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *