СИБАНК и ОББ започват обединяването на клоновете си

СИБАНК и ОББ започват да обединяват клоновата си мрежа в края на месец август. Три са първите общи клонове, които от тази седмица обслужват клиентите на двете банки в София, Банско и Севлиево. Поетапно през следващата година ще бъдат обединени всички техни обекти, като клиентите им ще могат да получат актуална информация в самите обекти, на телефоните за връзка и на уебсайтовете им. В София общият клон се намира на бул. „Мария Луиза“ № 70 в клон на ОББ, в Банско – на ул. „Пирин“ № 7 в клон на ОББ и в Севлиево – на ул. „Никола Генев“ № 15 в клон на ОББ. Работното време и за трите е от понеделник до петък 8:30-16:30 ч.

Изборът на обединените клонове се основава на критерии за ефективност на работния процес и удобство за клиентите – включително най-добра и ключова локация, големина и разположение на клона и на самото помещение.  Всички общи обекти ще бъдат обозначени с отличителни надписи СИБАНК и ОББ за улесняване на клиентите.

След придобиването на ОББ от белгийската банково-застрахователна група KBC през юни тази година, ОББ и СИБАНК продължават да функционират като две отделни банки до юридическото им сливане в началото на 2018 г., когато ще предлагат еднакви услуги и продукти на клиентите си под едно име – ОББ.

 Заедно СИБАНК, ОББ, дъщерните й дружества и ДЗИ стават най-голямата банково-застрахователна група в България, един от основните пазари за КВС Груп. КВС Груп вече е активна и на лизинговия пазар, на пазара на управление на активи и факторинг в България, като предлага на своите клиенти пълния набор от финансови услуги.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

***

Белгийската банково-застрахователна група KBC Груп присъства в българския финансов сектор от 2007 г. със своите дъщерни дружества СИБАНК и ДЗИ. През 2017 г. KBC Груп придоби ОББ, ОББ Асет мениджмънт, ОББ Факторинг, ОББ Застрахователен брокер, Интерлийз и 60% от ОББ Метлайф. След предстоящото обединение между СИБАНК и ОББ новата обединена банка ОББ ще бъде третата най-голяма банка в България по отношение на активи от около 5.1 млрд. евро, с пазарен дял от приблизително 11%.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *