Солидарната гилдия събира пари в помощ на Велко Кънев

Заради тежкото здравословно състояние на актьора Велко Кънев от Съюза на артистите отправиха апел за финансовата му подкрепа.
За лечението на актьора в Германия са необходими 24 600 евро, сумата може да достигне 41 600 евро. В Уникредит Булбанк е открита сметка за набиране на средства – номер 7000 1519192466, IBAN BG47 UNCR 7000 1519 1924 66, валута BGN, клон 223, съобщиха от Съюза на артистите в България /САБ/, цитирани от БТА.
За помощ за лечението на Велко Кънев призовава председателят на САБ Христо Мутафчиев. В разпространен до средствата за информация апел Мутафчиев пише: „Дами и господа, приятели и журналисти! Моят колега – актьорът Велко Кънев, е с тежък здравословен проблем. Преди около две години САБ, чрез учредения и захранван и с ваша помощ „Здравен фонд“, колеги, приятели, успяхме да съберем средства за неговото лечение в клиника в Германия. То премина успешно и всички бяхме изключително удовлетворени от възможността да видим Велко отново сред нас и на сцената. За съжаление обаче, здравето му отново се е влошило и семейството отправя молба за помощ, като за целта има открита банкова сметка“. Кънев вече е в Германия, но за да се продължи лечението, са необходими финансови средства, с които той и семейството не разполагат.
„Обръщам се към вас с молба за помощ. Нито аз, нито Велко, нито вие ще се примирим, ще се предадем или откажем да се борим и да се справяме с една реалност. Ако можете да го направите, помогнете на Велко Кънев“, завършва апела си колегата му.
Велко Кънев страда от рак на гърлото.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *