Станишев обясни на Борисов що е лов на вещици

Доколкото проследих вчерашните екстравагантни изказвания на премиера Бойко Борисов очевидно той не знае какво значи лов на вещици, заяви председателят на парламентарната група на Коалиция за България и бивш премиер Сергей Станишев.
„Терминът „лов на вещици“ идва от периода след Реформацията, когато хиляди невинни хора, най- вече жени, са били несправедливо обвинявани и изгаряни на кладата, а сега тези думи се употребяват като определение за политически обвинения и чистки“, обясни Станишев, цитиран от БГНЕС.
Той каза, че все още не е наясно с позицията на правителството относно ключовите енергийни проекти, поради крайно противоречивите сигнали, които идват от кабинета.
„Ако пропаднат основните енергийни проекти, България ще загуби милиарди евро, тъй като само инвестициите в Бургас-Александруполис са на стойност 700 милиона евро. България е застрашена и от конкурентните проекти, които се осъществяват от съседните ни държави, в това число и от изграждането на електроцентралата в Турция“, коментира още лидерът на БСП.
Станишев заяви, че щом има подкрепата на управляващото мнозинство, Коалиция за България би могла да иницира предложението Сметната палата да извърши одит и на бюджета на Столична община, поради смяната на ръководствата там. Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ припомни, че за да бъде направен такъв одит, това трябва да е предложено на комисията от някой от народните представители.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *