Технологичните акции повлякоха надолу Wall Street

Водещите индекси на Wall Street затвориха сесията в петък с понижения, водени от разпродажбите в технологичния сектор.

„Чувството за изнемогване водеше пазара. Обемът на търговия бе нисък, защото хората не знаеха какво да правят“, каза пред CNBC Джей Джей Кинън, главен стратег в TD Ameritrade.

„Вземайки предвид Фед и забавянето в Европа, пазарът се опитваше да разбере дали тези оценки са справедливи. Това бе всичко, което наблюдавахме през тази седмица“, добави Кинън.

Министерството на труда на САЩ съобщи, че цените на вноса са спаднали през септември за трети пореден месец. Основните причини са продължаващото поевтиняване на петрола и по-силният долар, който прави деноминираните в зелените пари стоки по-евтини за притежателите на щатската валута.

„Спадащите цени на енергията и опасенията за лихвените проценти отправят тревожни сигнали за икономиката, но въпреки това тези два фактора най-вероятно ще проправят пътя за продължаване на подобрението в очакванията за корпоративните печалби“, коментира Ник Райх, главен изпълнителен директор на Earnings Scout.

Индексът на волатилността CBOE – водещата мярка на несигурността на инвеститорите, надхвърли 20 пункта за първи път от началото на февруари. Впоследствие измерителят отстъпи леко, за да затвори с ръст от 3,5% до 19,41 пункта.

„Инвеститорите може би са притеснени за последствията от предупреждението на Microchip Technology“, отбеляза пред CNBC Андрю Уилкинсън, главен пазарен стратег в Interactive Brokers.

В четвъртък главният изпълнителен директор на Microchip предупреди, че компанията може да не отчете заложената цел за приходите и печалбата. Книжата на компанията поевтиняха с 12,04 на сто в петък.

Juniper Networks отстъпи с 8,95 на сто след публикуваните по-слаби от прогнозираното финансови резултати за третото тримесечие.

Щатският долар спечели позиции срещу валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните американски облигации, които се използват за формиране на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, пък спадна до 2,305%.

Деноминираните в долари стоки, в това число американският петрол, брента, златото и среброто, поевтиняха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *