Тримесечната печалба на Heineken скочи над четири пъти

Heineken NV съобщи, че нетната й печалба е нараснала през първото тримесечие, стимулирана от продажбата на активи и валутните изменения, предава The Wall Stree Journal.

Третият по големина в света производител на бира заяви, че нетната му печалба е 579 млн. евро през първите три месеца на 2015 г. в сравнение със 143 млн. евро за същия период година по-рано.

Значителна част от печалбата – 375 млн. евро, идва от продажбата на мексиканската компания за опаковане Empaque. Стойността на сделката, оповестена през февруари бе 1,23 млрд. долара.

Печалбата бе стимулирана и от по-високите приходи, които нараснаха със 7,4% до 4,34 млрд. евро на консолидирана база. Валутните изменения в последните месеци, които засегнаха много компании по света, се оказаха обаче в полза на Heineken, покачвайки общите ѝ приходи с 227 млн. евро.

Според отчета на Heineken търсенето на бира се е покачило в Азия, Северна и Южна Америка, което е компенсирало забавянето в Африка и Европа. Това позволи на компанията да запази прогнозата си за 2015 г., очаквайки още по-високи органични приходи и ръст на печалбата през тази година.

Въпреки положителния отчет акциите на холандския пивовар отстъпват с 1,29% до 74,77евро за брой в началото на сесията в сряда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *