ФЕД: Икономическите условия в САЩ са се влошили през първите месеци на годината

Икономическите условия в САЩ са се влошили през първите два месеца от годината, а бизнесът не очаква подобрение до края на 2009 г. или началото на следващата. Това се казва в доклад на Федералния резерв на Щатите публикуван днес.

Националните икономически условия са се влошили значително, като понижението е било в особено големи мащаби, се казва още в него. Пазарът на недвижими имоти продължава да е в стагнация. Търсенето на търговски и индустриални площи също бележи спад, като това е поредното доказателство за неблагоприятните икономически условия в страната.

В доклада се отбелязва, че намалението на основната лихва близо до нула от страна на централната банка и спасителните планове за стотици милиарди не са имали искания ефект върху икономиката и кредитирането в страната.

в понеделник централната банка и финансовото министерство обявиха нова програма на стойност повече от $ 1 трлн. в помощ на кредитирането на малкия бизнес и обикновените потребители.

От ФЕД още казват, че растящата безработица в цялата страна е била съпътствана и от слабите данни за приходи на големите компании. Потребителските разходи остават на много ниски нива, въпреки прогнозите, че изключително слабите продажби по време на празниците ще бъдат последвани от, макар и леко, покачване на потреблението на стоки.

Източник CNN
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *