Финансов експерт твърди, че САЩ трябва да се подготвят за нова „Голяма депресия“

Според Ненър, бъдещето на американската империя и на долара е несигурно, а икономиката може да претърпи срив, наподобяващ „Голямата депресия“, в скоро време.

Той смята, че съществува значителен риск за щатския долар от страна на страните от БРИКС, който може да бъде подценен и да доведе до създаването на съюз срещу долара.

Освен това, Ненър предупреждава, че американската империя може да се сблъска с потенциални рискове като глобален военен цикъл, кризи в търговския сектор на недвижимите имоти и други системни проблеми, които да доведат до нейния упадък.

Ненър предполага, че краят на долара като резервна валута наближава и че решението на Саудитска Арабия да се присъедини към антидоларовия алианс може да ускори този процес.

Той заявява, че американската империя е изправена пред сходни проблеми, които в миналото са довели до упадък на други държави, като лошото образование, неизплатените заеми и мързелът на хората, за да работят усилено.

В общи линии, предупреждението на Ненър за потенциалната нестабилност на щатския долар и американската империя е сериозно и тревожно. Въпреки че е трудно да се предвидят точните последствия, перспективите на Ненър подсказват, че съществени възпрепятствия може да са неизбежни.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *