Фирмите в България отделят най-малко пари за обучение на персонала

Партньор по проекта е Институтът за изследване на обществата и знанието към БАН. Оптималното използване на работната сила ще доведе до по-големи заплати. В новия свят на труда, в който населението застарява, а работещите намаляват, важна роля имат и иновациите на работното място. Най-често те са свързани с успех в технологичен план. Васил Киров от Българска академия на науките, работил по проекта, сподели кои са отрицателните тенденции в България по отношение на качеството на труда.
Проблеми по отношение на обучението на работната сила, придобиване на умения на работното място. Ако погледнете европейската статистика, България има едни от най-малките проценти в Европа на хора, които въобще се обучават в компаниите. Тези обучения, които се реализират са свързани с малки часове, с малки бюджети. Все пак България в сравнение с много европейски страни има сравнително добри позиции по отношение на равенство на шансовете на мъже и жени на пазара на труда, в много случай и на баланс между професионален живот и личен живот, по отношение на някои схеми за работно време.
За последното десетилетие на 2000 година от 16-17 милиона работни места половината са с добро качество на труда, сочи още проектът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *