Футболни надежди за пазарите на имоти в 12 бразилски града

Официалното обявяване на 12 бразилски града за домакини за световното първенство по футбол през 2014 г. стана причина международните инвеститори в имоти да започнат да спрягат имената им като следващите горещи точки на пазара на имоти.
Градовете бяха обявени по време на годишния конгрес на ФИФА на Бахамите от президента на организацията Сеп Блатер, като беше постигнато споразумение броят на градовете домакини да се увеличи от 10 на 12 предвид голямата площ на Бразилия.
Избраните градове са Натал, Форталеса, Бело Оризонте, Бразилия, Куиаба, Куритиба, Манаус, Порто Алегре, Ресифе, Рио де Жанейро, Салвадор и Сао Пауло.
Футболното събитие неизменно привлича милиарди телевизионни зрители. Заради голямата публичност, която генерира, първенството насочва погледите на инвеститорите към възможностите за печалба в тези градове.
Към момента всичко се стича в полза на пазара на имоти в Бразилия, обяснява Джеймс Гонзалес, пазарен анализатор в консултантската компания за инвестиции в имоти Obelisk Investment Property, цитиран от сайта за имоти Themovechannel.com.
Дори само кандидатурата за домакинство на световно първенство по футбол може да стимулира пазара на имоти, каквито надежди бяха възложени насъвместната кандидатура на Испания и Португалия за първенството през 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *