Хакнати крипто профили се продават за $85 на тъмната мрежа

Недавно проучване разкри, че проверен акаунт в Blockchain.com може да бъде закупен за $85, докато хакнат проверен акаунт в Coinbase се предлага за $250. Хакерите също насочват вниманието си към други популярни крипто борси като Crypto.com, Binance и Kraken, като цените за закупуване на проверени акаунти варират от $300 до $1,170.

Докладът отчете също, че хакерите продават данни за кредитни карти с баланс по сметките до $5,000 на тъмната мрежа за $110. Онлайн банкови сметки с баланс от $2,000 могат да бъдат закупени само за $60.

Освен това, хакерите насочват вниманието си към социалните медии и имейл услугите. Например, идентификационните данни за влизане във Facebook и Instagram се предлагат за $25, а за Gmail – за $60.

Основателят на Privacy Affairs, Миклош Золтан, предупреждава, че хакерите могат да определят цената на дадените от тях данни, ако получат достъп до финансови или данни за достъп до социалните медии на потребителите.

Золтан също така отбелязва, че приемането на няколко прости правила и навици може да затрудни достъпа на хакерите до чувствителни данни, като например избягване на публичен WiFi, използване на двуфакторна автентификация и софтуер за защита от зловреден софтуер. Потребителите също така трябва да се въздържат от споделянето на чувствителни данни по телефона.

Privacy Affairs разкри, че хакерите използват фалшиви физически документи и сканирани копия на документи като шофьорски книжки и паспорти, за да извършват кражба на самоличност. Тези документи могат да бъдат закупени на тъмната мрежа за едва $150. Оттук произлиза констатацията, че поддържането на мерки за защита на личните данни и информирането за рисковете за киберсигурността са от съществено значение в дигиталната ера.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *