Химимпор и Елана Агрокредит са единствените компании, които привлякоха интереса на инвеститорите

Споразумението постигнато с Иран за ограничаване на ядрената програма на страната доведе до покачвания на азиатските и европейските борси в началото на новата седмица, а американските пазари за пореден път отвориха с повишения до нови рекордни стойности.
Сред индексите на Българска фондова борса сериозно изменение записва единствено BGREIT, който скочи с 0.66%. Сключените сделки леко надхвърлиха 770 хил. лева, но по-голямата част от оборота беше формиран по позициите на Химимпорт и Елана Агрокредит АД.
Химимпорт продължава да е една от най-ликвидните компании на родния пазар, като и днес реализира сделки на стойност над 426 хил. лева, главно благодарение на едно пакетно прехвърляне, което раздвижи търговията. Акциите на дружеството, занимаващо се с внос и износ на нефт, леко се покачиха с 0.8% до 1.39 стотинки за брой.
Продължава и първичното публично предлагане на акциите на Елана Агрокредит, която започна да се търгува на БФБ в петък, като днес се продадоха книжа на стойност 220 хил. лева по цена от 1.01 лева за един брой.
При останалите компании търговията беше символична и липсваха каквито и да е сериозни изненади.
На пазара на компенсаторни инструменти се сключиха сделки само със земеделските бонове, които поевтиняха до 49.1 стотинки за лев номинал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *