Четири индустриални парка ще привличат инвеститори в Крим

Икономиката на Крим ще бъде подсилена чрез създаването на четири индустриални парка, съобщи пред ИТАР- ТАСС зам.-министърът на промишлеността и търговията Георгий Каламанов. Инвестициите в изграждането на парковете ще достигнат 5 млрд. рубли (малко над 146,5 млн. долара).

С помощта на парковете, три от които ще бъдат на територията на Крим и един в града с федерално значение Севастопол, ще бъдат привличани инвеститори, допълни още Каламанов.

На този етап руското правителства е предвидило няколко направления за развитие на полуострова – строителство на пътна и енергийна инфраструктура. Един от проектите е изграждането на Керченския мост , който ще свърже Таманския полуостров с Крим.

Плановете са в Крим да бъдат развити няколко промишлени отрасла – корабостроене, машиностроене, авиостроене и химическа индустрия, посочи още Каламанов.

„По отношение на финансирането имаме държавни отраслови програми за финансиране на тези направления”, допълни той и посочи още своите надежди големите руски корпорации да включат Крим в своите планове за развитие.

Един от най-важните отрасли в момента в Крим е корабостроенето. Развитието на сектора обаче е затруднено заради липса на поръчки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *