10 технологични прогнози за бизнеса през 2020 г.

Европейските организации ще изразходват над 271 милиарда долара за дигитална трансформация, но само 16% от тях ще осигурят нови потоци от приходи, сочи нов анализ на IDC.10 технологични прогнози за бизнеса през 2020 г..

Технологии навсякъде и иновации като норма са бъдещето на бизнес организациите
(снимка: CC0 Public Domain)

Бъдещето на предприятията е свързано с технологии навсякъде, платформи, екосистеми и иновации като норма. Това бе посланието на уебинар на изследователската компания IDC, в който анализаторите очертаха технологичните прогнози за бизнеса през 2020 година.

Прогнозите на IDC са насочени към подпомагане на организациите да подготвят плановете си действие през 2020 г. в следните критични области:

  • Технологии: Кои нововъзникващи технологии трябва да бъдат включени в платформи, за да подкрепят бъдещото развитие на предприятията?
  • Лидерство: Как ключовите заинтересовани страни от дигиталния „дрийм тийм” ще изпълнят пътната карта?
  • Стойност: Как организациите могат да предефинират стойността на бизнеса, за да включат не само финансови показатели, но и елементи от екосистемата и социалното въздействие, като вземат предвид етичното влияние на технологиите върху обществото?10 технологични прогнози за бизнеса през 2020 г..

IDC дефинира 10 променящи играта прогнози, за които компанията смята, че ще оформят пазара през 2020 г. и след това. „Надяваме се, че тези прогнози ще помогнат на европейските предприятия да планират своите стратегии за 2020 г.” заяви Фил Картър, главен анализатор в IDC, информира technews.bg.

Резултат с изображение за технологии

Топ 10 прогнози на IDC

1. Фокус върху цифровите възможности: До 2022 г. 25% от първите 500 европейски компании ще имат най-малко двама членове в борда на директорите с експертиза за дигитален бизнес.

2. Дигитални инвестиции: През 2020 г. европейските организации ще изразходват над 271 милиарда долара за дигитална трансформация, но само 16% ще осигурят нови потоци от приходи.

3. Данни, събрани от свързани устройства: До 2022 г. данните, събрани от свързани устройства, ще генерират възможност за приходи от 10,5 милиарда долара за първите 500 европейски организации.

4. Основна модернизация: До 2025 г. 60% от европейските организации ще модернизират основните си ИТ, използвайки облака, което ще доведе до 25% подобряване на производителността на бизнеса.

5. Нова технологична лидерска роля: До 2022 г. 30% от европейските организации ще дефинират нова технологична лидерска роля, съчетаваща функции на CIO, CTO, CDO и иновации.

6. Процесите ще станат по-интелигентни: До 2023 г. 70% от европейските инициативи за интелигентна автоматизация на процесите (IPA) ще бъдат повлияни от изкуствения интелект.

7. Замяна на KPI с KBI: До 2022 г. 60% от първите 2000 европейски организации ще заменят KPI (Key Performance Indicators) с KBI (Key Behavior Indicator), за да ускорят застъпничеството на служителите и клиентите.

8. Ускоряване на културните промени: До 2022 г. една трета от организациите няма да успеят да ускорят бизнес гъвкавостта и иновациите, поради „copycat” културата.

9. Ролята на CISO: 2022 година е решителна за CISO (Chief Information Security Officer) да се утвърдят като бизнес лидери, които могат да осигурят цифрово доверие.

10. Етично използване на цифровите технологии: До 2024 г. 50% от европейските публични компании ще докладват ежегодно за етичното използване на данни, автоматизация и изкуствен интелект в своите организации.

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *