13 г. затвор за руски военен, предавал на ЦРУ за най-новите ракети

Агенцията се позовава на пресцентъра на Федералната служба за сигурност на Русия. Присъдата е произнесена от военен съд, съобщи БТА.
Подполковник Владимир Василиевич Нестерец се е признал за виновен в предаване срещу заплащане на представители на ЦРУ на сведения за изпитания на най-нови руски стратегически бойни ракетни комплекси, които са държавна тайна.
Нестерец е осъден да изтърпи наказанието в колония със строг режим и е лишен от воинско звание. В краткото съобщение на ФСС не се уточнява кога е арестуван Нестерец, предаде  Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че от космодрума в Плесецк, който е военен обект, се изстрелват спътници и се извършват изпитания на ракети.
Преди няколко дни на заседание на Колегиума на ФСС президентът Дмитрий Медведев съобщи, че миналата година в Русия е пресечена дейността на 41 кадрови сътрудници на чужди специални служби и са разкрити 158 агенти на чужди държави, включително руски граждани. От контразузнавателната дейност на ФСС става ясно, че „активността на чуждите спецслужби“ в Русия не спада, каза Медведев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *