8 декември в Сърбия е с една трета по-евтин

Досегашният №1 за празнуване на 8 декември Банско е изместен от градчето в Югоизточна Сърбия Лесковац. Съседната страна примамва наши студенти за 8 декември с примамливи оферти. Предложенията са с една трета или около 100 лв. по-ниски от офертите за зимните курортите в България, показва проучване на „Монитор“.8 декември в Сърбия е с една трета по-евтин.

Резултат с изображение за 8 декември

Студентите с охота отделят по 200-300 лв., за да отбележат своя празник. За поредна година празненствата ще продължат 2 дни, а хотелите по зимните ни курорти вече са наполовина заети. Изненадите идват от сръбска страна. От турагенциите коментират, че за пръв път пускат оферти за Сърбия, но те вече се радват на голям интерес от страна на студентите. Лесковац – домът на сръбската скара, очарова бъдещите наши висшисти с обещания за жива музика и алкохол на корем. Офертите са на цени между 120-199 лв., като са включени транспорт с лицензиран автобус и 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в градчето. Удоволствието се допълва от посещение на Ниш и Пирот с екскурзовод, което също е включено в цената.

Въпреки изкушаващите оферти от съседни страни, някои ентусиасти са решили да последват традицията и да посрещнат сребърната годишнина (виж карето) на Студентския празник по българските зимни курорти. Подобно на всяка друга година през тази също има много подвеждащи оферти и уловки, информира в.Монитор.

Цените в Банско варират от 79 до 159 лв. за 2 нощувки със закуски и празнична вечеря в предложенията на една от най-често използваните туристическите агенции. Ситният шрифт обаче гласи, че тази цена е на човек, настанен в стая за трима или четирима.8 декември в Сърбия е с една трета по-евтин.

За да бъдат в двойна стая, студентите трябва да заплатят отгоре 10-30 лв. (в зависимост от хотела), а празненствата в ресторантите на хотелите приключват до 00:30. Друго неудобство пред празнуващите е транспортът до ски курорта, тъй като той също не е включен в цената. Агенциите оферират за 25 лв. двупосочен билет от София до Банско. Предложения за любителите на силните усещания също могат да бъдат открити – 7 часа пътуване с влак на цени от 11-14 лв.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *