Anonymous с ултиматум към правителството заради ACTA

Това гласи началото на обръщение на Anonymous към българските власти, пуснато в сайта за видеосподеляне YouTube. То е насочено срещу идеята страната ни да подпише ACTA  (Anti-Counterfeiting Trade Agreement или Търговско споразумение за борба с фалшифицирането), пък било то и с изразяване на „резерви“
Припомняме ви, Anonymous са международна групировка (най-общо казано), в която участват и хакери, базирана във виртуалното пространство и реагираща на опити за ограничаване на свободата на личността в интернет или в реалния живот. Тя не може да бъде определена като организация в най-чист вид, защото няма йерархична структура.
„Ние сме тези, които ви създадоха. Ние сме хората, които срещате на улицата всеки ден. Ние сме тези, които не очаквате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта“, заявяват „анонимните“ в обръщението си.
След това те обясняват и основната причина за това свое обръщение:
„Знаехте за предстоящия протест на 11 февруари 2012 година, но въпреки това се опитахте да хвърлите прах в очите на хората. Още веднъж се опитахте да ги манипулирате чрез изпитани психологически методи. ACTA не може да бъде подписано с резерви, ACTA е търговско споразумение, базирано на международното право. Страните, които подпишат споразумението, ще трябва да се придържат към неговите разпоредби за установяване на единни стандарти в борбата срещу пиратските копия на продукти и нарушаването на авторски права, както на физически, така и на дигитални продукти или услуги. Подписването му от България ще наложи въвеждането му в пълната му сила, което ще наруши човешките права и ще противоречи на Конституцията на България, която трябва да бъде спазвана от всеки държавен служител“.
„Когато хората нарушават Конституцията, вие ги съдите. А кой съди вас, когато вие нарушавате Конституцията?“, питат анонимните. „Вие вървите срещу собствените си закони. Не се съобразявате с позицията на хората и си правите, каквото си искате“.
„Трябва да знаете, че ако не махнете ръцете си от ACTA, ще го направим – по един или друг начин. На 11 февруари 2012 г. протестът беше мирен. Повече протести няма да има. Следващите стъпки ще са напълно различни. Ако продължавате да лъжете българите, ще трябва да ги видите, но сме сигурни, че няма да ги харесате. Не се будалкайте с нас, спазвайте собствените си закони и излезте от ACTA напълно“, съветват „анонимните“.
Накрая отправят и своя призив: „Даваме ви възможност да се откажете от ACTA мирно, с официално изявление. Съветът ни е – не пропускайте тази възможност и не си играйте с късмета си“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *