Apple купи компания за 3D разработки

Компютърният гигант Apple купи малка израелска компания за 3D сензори за разпознаване на движение. Apple са платили около 360 милиона щатски долара, според специализирания сайт allthingsd.com. за компанията PrimeSense, съобщава БГНЕС.

Говорителка на гиганта не отрече пред АФП, но подчерта, че в компанията „купуваме малки технологични компании понякога и по принцип не обсъждаме нашите цели и нашите планове“.

Apple е извършила 15 подобни придобивания през финансовата година, която приключи в края на септември, каза по време на представянето на годишните резултати в края на октомври нейният изпълнителен директор Тим Кук. Какви са били повечето от целите остана търговска тайна.

Купената израелска компания разработи използваните от Microsoft ранни версии на Kinect – инструмент за засичане на движение в конзолата за видеоигри Xbox. Microsoft вече използва решения собствена разработка.

Устройствата на PrimeSense са предназначени за 3D скенери, робота с телеприсъствие iRobotТs Ava и визуалния контролер Asus Xtion, подобен по функции на Kinect.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *