Apple прекрати поддръжката на iPhone 5

Приключи една епоха в историята на смартфоните iPhone. Производителят Apple обяви официално, че прекратява сервизната поддръжка и обслужване на модела iPhone 5, който вече е в списъка с „остарели и излезли от употреба” продукти с американския бранд.

Резултат с изображение за iPhone 5
3000 × 2000Изображенията може да са предмет на авторски праваНаучете повече

В категорията „остарели” Apple поставя продукти, снети от производство преди повече от 5 и по-малко от 7 години. Докато в САЩ и Турция iPhone 5 се отнася към остарелите устройства, на останалите пазари този модел се води „излязъл от употреба”.

За iPhone 5 вече не се предвиждат сервизна поддръжка, обслужване и резервни части. В резултат на това, оторизираните сервизни центрове не могат да получават части за ремонт на смартфона.

iPhone 5 излезе на пазара през септември 2012 г. Моделът ознаменува прехода на смартфоните на Apple към конектори Lightning и нов дизайн с 4-инчов екран, информира technews.bg.

Има 17 модела на iPhone, всеки придружаван с една от десетте големи версии на операционната система iOS (бивша iPhone OS). Оригиналният iPhone установява стандарт по отношение на размера на екрана и разположение на основния бутон, които се запазват при следващите модели. В iPhone 3G е добавена връзка с 3G-мрежа и A-GPS. В iPhone 3GS са добавени компас, по-бърз процесор и камера с по-висока разделителна способност, както и възможност за видеозапис на 480p.

В iPhone 4 има две камери (предна и задна), и екран с по-висока разделителна способност – т.нар. ретина дисплей (960×640). iPhone 4S е снабден с по-бързия двуядрен процесор A5 (вграден по-рано в iPad 2), камера с по-висока разделителна способност (8 мегапиксела), видеозапис с резолюция 1080p и стабилизация. На външен вид iPhone 4S е еднакъв с iPhone 4 (различават се единствено по броя разрези на страничната метална обшивка), но 4S предлага гласов контрол на телефона чрез системата за обработка на естествен език Siri. iPhone 5 е обявен на 12 септември 2012 г. В сравнение с предшественика си разполага с два пъти по-бърз процесор, по-голям екран (1136×640), 8 мегапикселова задна камера с поддръжка на HD видео и предна 1,2 мегапикселова камера. Телефонът поддържа 4G, както и HSPA+, DC-HSDPA и LTE (Long Term Evolution).iPhone 5s не представя нищо ново, освен Touch ID(скенер за пръстови отпечатъци).IPhone 5c е по-евтин модел с по-малко екстри и голямо цветово разнообразие. Следват 6, 6+, 6s, 6s+, 7, 7+, 8, 8+, X, XS, XS Max и XR.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *