Apple премахва бялата книга на Биткойн от macOS

Компанията не е предоставила обяснение за добавянето на бялата книга, което доведе до спекулации, че това може да е било вътрешна шега или препратка към нарастващото значение на криптовалутите.

Но причината за премахването на бялата книга все още е неясна, а от страна на Apple не коментират случилото се. Струва си да се отбележи, че главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук, призна, че е притежавал криптовалута през 2021 година, но не е ясно дали той или други ръководители на Apple са изиграли роля във включването или премахването на бялата книга.

Откриването на бялата книга провокира дебати сред потребителите на Apple относно връзката на компанията с криптовалутите.

Някои смятат, че това може да е било деликатно одобрение на Биткойн и стоящата в основата му блокчейн технология, докато други смятат, че просто е става въпрос за практически избор поради компактния му размер.

Тъй като мистерията около включването и премахването на бялата книга не е разрешена, пред потребителите остава само да спекулират относно отношението на Apple към криптовалутите и да следят за всякакви потенциални промени в неговата позиция към дигиталните активи.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *