Apple разработва алтернатива на търсачката на Google

Американската технологична компания Apple разработва своя алтернатива на търсачката на Google, съобщава CNBC.

Снимка: iStock

Според запознати източници, най-новата операционна система на смартфоните iPhone –iOS 14 използва собствена платформа за интернет търсене, вместо резултатите на Google, както беше досега. Според изданието това е сигнал, че Apple ще се стреми да замести услугите на Google на всички свои устройства, информира infostock.bg.

Google плаща между 8 до 12 млрд. долара годишно за правото тяхната търсачка да се използва приоритетно в устройствата на Apple и така потребителите на iPhone да виждат основно резултатите на Google.

Apple Accident As Insider Confirms New iPhone Release
 Миналата седмица Министерството на правосъдието на САЩ започна дело срещу Google по обвинение в злоупотреба с господстващо пазарно положение. Няколко дни след това главният изпълнителен директор на платформата за онлайн туристически услуги TripAdvisor призна, че Google е ограничавал трафика им от посетители и съответно приходите на компанията чрез резултатите в търсачката.

Анализаторите прогнозират „суперцикъл“ на продажбите на iPhone за фискалната 2021 г. за компанията, която започна през октомври. Това се дължи на по-голямата от обичайно база от потребители, която чака да обнови устройствата си, както и заради 5G свързаността.

Новият Apple Watch 6 идва без зарядно. Ами iPhone? | Клуб 'Z'
 „Свиването на цената на iPhone 11 до 599 долара доведе до по-ниски предварителни поръчки на iPhone 12“, посочва анализаторът Мин-Чи Куо.

„IPhone 12 Pro, който има по-добри камери от базовия модел, се е продавал по-добре от очакваното в първата вълна от поръчки, благодарение на наличието на 5G в Китай. Там се падат между 35% и 45% от търсенето на Pro версията“, допълва Куо.

Телефоните варират от 699 долара до над 1000 долара. Някои от най-големите подобрения включват най-големия дисплей за iPhone, драматично подобрени камери и нови възможности за безжично зареждане.

6 make-or-break questions about Google and Apple's COVID-tracking tech | Computerworld
 Стартовият iPhone 12 mini, разполага с 5.4-инчов дисплей, откъдето идва и неговият „мини“ псевдоним и започва от 699 долара. Mini е проектиран да се хареса на потребители, които се интересуват от по-малък, по-удобен за джоба iPhone от по-големите телефони, които компанията пуска през последните години.

iPhone 12 е с 6.1-инчов дисплей и стартира от 799 долара. Този iPhone е предназначен за потребители, които искат силна производителност и голям екран, но не искат да плащат толкова, колкото биха искали за моделите Pro.

iPhone 12 Pro и неговият 6.1-инчов екран започват от 999 долара, докато най-добрият iPhone 12 Pro Max и неговият 6.7-инчов дисплей, най-големият досега, започват от 1099 долара.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *